Gyermekek

Gyermekek

Az első látogatás a fogorvosnál:

  1. Ajánlatos hogy előzőleg a fogorvos a szülővel teremtsen kapcsolatot, még mielőt ez a gyermekét elvezetné a rendelőbe, hogy utasitásokat adjon neki (irásban vagy szóban) arrol hogy hogyan készitse elő a gyermekét az első látogatáshoz.
  2. A gyermeknek a legkorábbi napjaitol kezdve beszélni kell a fogorvosról (nem azért mert mi annyira fontossak vagyunk, hanem azért mert az ön gyereke egészsége fontos).
  3. A szülők, de szintén a rokonok is, a gyerekek alőt nem kellene hogy beszéljenek a negativ tapasztalatukról és egyes fogorvosi beavatkozástól való félelmükről. Nekik meg kell magyarázni a gyerekeknek hogy hová fog menni és röviden le kell nekik irni a környezetet mely rájuk vár.
  4. Nem kell a gyerekeknek azt mondani hogy nem fog vele ott történni semmi, vagy azt hogy ők nem fogják megengedni a fogorvosnak hogy bármit is csináljon velük (“Nem hagy téged anyu fiam”).
  5. Dr Jaser Badawi-nál kizárólag 15-20 perces látogatást bir bejelenteni, amikor semmit nem csinálnak “a széken”. Ez alkalommal a gyermek egyszerűen megismeri a környezetet és a fogorvost mely a következő látogatáskor elvégzi az első vizsgálatot. Ez a látogatás idején leginkáb a kisérőn mutatjuk be a vizsgálatot, hogy a gyermek lássa hogy ez nem veszélyes.